mandag 7. april 2014

PÅSKETRADISJON

Fra jentene var små har jeg mer eller mindre 
hver påske bakt
"kokt egg i rundstykke"

Og vi er like fasinert hver gang over at egget er passe kokt,
og rundstykket perfekt stekt 
etter 10 - 15 min i stekeovnen.

En artig påskeaktivitet som 
involverer både store og små :)





HER ER OPPSKRIFTEN:

50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
1 ts sukker
500 g hvetemel

Melk til pensling

Forheves i bollen, og etterheves med egget i. Vi har flettet
rundstykket og plassert det råe egget midt i kransen.
Husk å stikk hull i egget.
Eggene kan fint males før steking.
For å unngå maling på deigen,
kan det være greit å male 1/2 egget.
Stekes i 10 - 15 min på 220 grader





Har du deig til overs,
kan du bake fylte horn av resten :)



Her har det sneket seg inn litt påskepynt allerede,
og påskeliljene kom inn litt tidligere enn planlagt.
( Har byttet de ut et par ganger allerede )








Da er det bare å glede seg til 
PÅSKE




..og håpe at man kan nyte noen få minutter 
HER:








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar