Fra jentene var små har jeg mer eller mindre
hver påske bakt
"kokt egg i rundstykke"
Og vi er like fasinert hver gang over at egget er passe kokt,
og rundstykket perfekt stekt
etter 10 - 15 min i stekeovnen.
En artig påskeaktivitet som
involverer både store og små :)
HER ER OPPSKRIFTEN:
50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
1 ts sukker
500 g hvetemel
Melk til pensling
Forheves i bollen, og etterheves med egget i. Vi har flettet
rundstykket og plassert det råe egget midt i kransen.
Husk å stikk hull i egget.
Eggene kan fint males før steking.
For å unngå maling på deigen,
kan det være greit å male 1/2 egget.
Stekes i 10 - 15 min på 220 grader
Har du deig til overs,
kan du bake fylte horn av resten :)
Her har det sneket seg inn litt påskepynt allerede,
og påskeliljene kom inn litt tidligere enn planlagt.
( Har byttet de ut et par ganger allerede )
Da er det bare å glede seg til
PÅSKE
..og håpe at man kan nyte noen få minutter
HER:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar